Vize Çeşitleri

VİZE

Piya Consulting, uzun yıllara dayanan bilgi birikimiyle ve profesyonel kadrosuyla hızlı ve güvenilir vize hizmeti sunar. Amacımız, konsolosluklarda vakit kaybı yaratan birçok bürokratik işlemden mümkün olduğu kadar sizi kurtararak hızlı ve doğru bir şekilde vize almanızı sağlamaktır.

Vizeler, yurtdışına gidiş amacına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Aşağıda verilen kategoriler en çok tercih edilen vize türleri olup bunun dışındaki vize türleri için danışmanlarımız ile iletişime geçebilirsiniz. 

Vize danışmanlığımız, başvuru formunu doldurma, vize randevunuzun ayarlanması, konsolosluğun istediği formatta vize evraklarının hazırlanması başta olmak üzere pek çok konuda yanınızda olup ve tüm sürecinizi takip ederek, vizeniz onaylandıktan sonra da Avrupa da yapacağınız oturum kartı başvurusuna kadar devam eden uzun soluklu sürecin tamamını kapsar.

 

Danışmanlık Verdiğimiz Vize Türleri

Schengen Visa / Schengen Vizesi

Student Visa / Öğrenci Vizesi

Employee Card / Çalışan Kartı

Business Visa / Ticari Vize

Tourist Visa / Turistik Vize

Family Unification / Aile Birleşimi

 

Vize başvuruları; işçi, eğitim, turistik, ticari iş amaçlarına göre sınıflara ayrılmış olup bu ilgili kategorilerde başvuru yapmak isteyen başvuru sahiplerine danışmanlık vermeyi amaçlamaktayız. Bizler aracılığıyla vize danışmanlık hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, vize danışmanlığı için başvuru formunu doldurabilirsiniz.

 

SCHENGEN VISA (SCHENGEN VİZESİ)

 

Schengen vizesi, sahibinin Schengen bölgesinde dolaşmasına izin veren kısa süreli bir vizedir. Schengen bölgesi, aralarında sınır kontrolü olmayan 26 ülkeden oluşan Schengen Devletleri’ni kapsar. Bu ülkeler: Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre’dir.

 

Schengen vizesi, herhangi bir 180 günlük süre içinde 90 günden fazla olmayan bir süre için Schengen Devletleri topraklarında planlanmış bir kalış süresini kapsar. 90 günden fazla olmayan bir süre zarfını kapsadığı için kısa süreli vizedir. Schengen vizesiyle Schengen Devletleri’ni özgürce seyahat etme hakkınız mevcuttur.

 

STUDENT VISA (ÖĞRENCİ VİZESİ)

Avrupa’da bir eğitim kurumuna öğrenci olarak kabul edildiyseniz, ülkeye giriş için student visa (öğrenci vizesi) alırsınız. Ülkemizden gelen başvuru yapacağı Avrupa ülkesinin Büyükelçiliğine ya da Konsolosluğuna öğrenci vizesi için başvurmaları gerekmektedir.

Avrupa öğrenci vizesi başvurusunun değerlendirilmesi başvurduğunuz gün itibariyle 60 gün, hatta bazı durumlarda 90 gün sürebilir.

Öğrenci vizesine başvururken hazırlanması gereken evraklar, çeviriler, sigorta veya daha fazlası hakkında destek almak için veya vize gereksinimlerindeki güncel bilgiler için danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

 

EMPLOYEE CARD (ÇALIŞAN KARTI)

 

Çalışan kartı, Avrupa’ya çalışma amacı ile gelmek isteyen kişilerin başvurduğu ve kalış süresi 3 aydan fazla olan, uzun dönemli bir oturum türüdür.

Avrupa ülkelerine yapacağınız çalışan kartı başvurunuz ülkeden ülkeye değişmekle beraber genel olarak iş sözleşmesinin süresine bağlı olarak genelikle 3 aydan fazla olmakla birlikte 2 yıla kadar oturum alabilirsiniz.

Çalışan kartına sahip işçiler, kartın geçerlilik süresi boyunca hem Avrupa topraklarında ikamet etme hakkına hem de Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkına sahiptirler.

Çalışan kartına hangi belgelerle başvuracağınız, konsolosluktan nasıl randevu alacağınız ve daha fazla konu hakkında detaylı bilgi ve destek almak için her zaman bizden destek alabilirsiniz

 

BUSINESS VISA (TİCARİ VİZE)

 

  • Ticari Schengen Vizesi – İş Amaçlı Avrupa'ya Seyahat yapmak isteyen iş insanların başvurması gereken bir vize türüdür.
  • İş vizesi, yalnızca AB'de iş yapmak amacıyla Schengen Bölgesi'nden zorunlu vize gereksinimi olan ülkelerin vatandaşlarına verilen, Schengen Bölgesi'ndeki belirlenmiş ülke/varış ülkeleri tarafından verilen bir yetkilendirmedir.
  • Bu tür vize sahibinin iş gündemini takip etmesi için belirlenen ülkenin vatandaşlığına sahip olması gerekmemektedir, ancak böyle bir yetkilendirmenin de sınırlamaları vardır.
  • İş seyahatiniz sırasında en çok giriş yapacağınız veya ikamet edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna veya büyükelçiliğine İş Schengen Vizesi başvurunuzu yapmalısınız.
  • Yalnızca bir ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, o zaman ziyaret edeceğiniz ülkenin elçiliğine/konsolosluğuna/vize merkezine başvurmanız gerekir.
  • Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız,  nereye başvurmanız gerektiği, adım atacağınız her ülkede geçireceğiniz gün sayısına bağlıdır.
  • Her birinde eşit sayıda gün geçirecekseniz – o zaman ilk varacağınız ülkenin elçiliğine/konsolosluğuna/vize merkezine başvurmanız gerekir.
  • Her birinde eşit olmayan sayıda gün geçirdiğinizde, daha fazla zaman geçireceğiniz ülkenin büyükelçiliğine/konsolosluğuna/vize merkezine başvurmanız gerekecektir.

 

Ticari Schengen Vizesine Ne Zaman Başvurulur?

 

İş vizesine başvurmak için en erken zaman, planladığınız seyahatten üç ay önce ve en geç, iş amacıyla Avrupa'ya seyahat etmeyi planladığınız tarihten en fazla 15 iş günü öncesidir.

 

İş Schengen vizesine başvurmak için en iyi zaman, Avrupa'ya iş seyahatinizden en az üç hafta öncesidir.

 

Ticari Schengen Vizesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

 

Ticari vize genellikle 90 günden fazla olmayan kalışlar için geçerlidir. Yalnızca bir Schengen ülkesinde değil, çok seyahat edecekseniz, başvuru formundaki “çoklu giriş” boşluğunu doldurmanız önerilir. Bu şekilde, düzenlenen vizenizde izin verilen süre boyunca Schengen Bölgesine istediğiniz gibi girip çıkabileceksiniz.

 

TOURIST VISA (TURİSTİK VİZE)

 

Turist Schengen Vizesi, üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa'yı gezmek veya zevk için ziyaret etmek amacıyla 6 aylık bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesine girmelerine izin verir .

 

Turist Schengen Vizesine Ne Zaman Başvurulur?

 

Turist Schengen Vizesi başvurunuzu , Schengen Bölgesine planladığınız seyahatinizden en az 15 takvim günü önce gönderin . Bu, başvurunuzu dosyalayabileceğiniz en son tarihtir. Öte yandan, Schengen Bölgesi'ne Turist vizesi için başvurabileceğiniz en erken tarih, seyahatinizden üç ay öncesidir.

 

Vizeyi Almak Ne Kadar Sürer?

 

Planlanan seyahatten en az 2 hafta önce Schengen Turist Vizesi başvurusunda bulunulması tavsiye edilir . Elçilik Konsolosluğu daha sonra , tüm belgeler ve yolcunun talebi ile devam etmek için geçen süre olan olağan (veya genellikle olduğundan daha az) 10 iş günü içinde yanıt verecektir. Duruma bağlı olarak, münferit davada olağanüstü bir durum varsa veya olağandışı bir siyasi durum söz konusuysa, yargılama süresi iki ayı bulabilir.

 

Vize Ne Kadar Süre Geçerlidir?

 

Turist vizesi genellikle 90 günden fazla olmayan kalışlar için geçerlidir . Yalnızca bir Schengen ülkesinde değil, çok seyahat edecekseniz, başvuru formundaki “çoklu giriş” boşluğunu doldurmanız önerilir. Bu şekilde, düzenlenen vizenizde izin verilen süre boyunca Schengen Bölgesine istediğiniz gibi girip çıkabileceksiniz.

 

Turist Schengen Vizesini Uzatabilir miyim?

Bir Turist Schengen vizesi, yalnızca aşağıdaki gibi bazı çok özel durumlarda uzatılabilir:

  • Geç Giriş
  • İnsani Nedenler
  • Mücbir Sebep
  • Önemli Kişisel Nedenler
  • Ancak, Schengen vizenizi uzatma şansınızın çok düşük olduğunu unutmayın. Yukarıda belirtilen sebeplerden herhangi biri ile turist vizesi uzatması alabilmek için başvurunuzun çok güçlü argümanlara sahip olması gerekmektedir.

 

FAMILY UNIFICATION (AİLE BİRLEŞİMİ)

Schengen Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi Nedir?

Schengen devlet ya da devletlerinde ikamet eden/vatandaş olan aile ya da arkadaşları ziyaret etme amacıyla Schengen bölgesinde 180 günlük süre içerisinde 90 güne kadar kalmanızı sağlayan bir tür kısa dönem (C Tipi) vizedir.

 

Uygunluk: Kimler Başvurabilir

Schengen bölgesi için vizesiz erişim ya da havaalanı vizesinin dışında kalan ve Schengen bölgesinde ikamet eden/vatandaş olan aile veya arkadaşları tarafından ziyaret amacıyla resmî davet almış üçüncü ülke vatandaşları, Schengen Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi alabilirler.